Jos Brink: Repertoire - Televisie

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Portret Jos Brink. Collectie TIN.

Eenlevenlangtheater Jos Brink:

Televisie

Zijn televisiedebuut maakt Jos Brink in 1964 in “W.I.M.” (Wedstrijd In Muziek) van de AVRO. In deze tienerquiz trad hij op als teamleider. Na dit programma zouden er nog velen volgen, met als hoogtepunt wellicht de spelshow Wedden dat ...? die Brink in de jaren tachtig samen met Sandra Reemer presenteerde. Hieronder vindt u een overzicht van de televisieprogramma's waaraan Jos Brink zijn medewerking verleende.

AVRO

  • 1964: Wedstrijd In Muziek (W.I.M.). Deze wekelijkse muzikale tienerquiz wordt gepresenteerd door Lonneke Hoogland en Wilco Meyer. Twee teams spelen tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te scoren bij het beantwoorden van vragen over muziek. Elk team heeft een per uitzending wisselende teamleider, waarvan Jos Brink er bij een uitzending in de tweede helft van 1964 één is.
  • 1964/1965: Combo. Serie programma's waarin binnen- en buitenlandse popartiesten voor een publiek van dansende tieners (min of meer live) optreden. Met aandacht voor genres als dixieland, chansons en de net ‘ontluikende’ rock 'n roll. Jos Brink is de presentator, met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten, vanuit Zaal Duinvermaak te Bergen. In een interview met het Utrechts Nieuwsblad in april 1965 zegt Jos Brink over Combo: "In het televisiewerk heb ik in het begin bókken geschoten. Ik heb al een heel wildpark vol. Ik kijk iedere keer naar de uitzending en zie dan precies wat ik er fout in deed. Een ander moet me dat niet vertellen. Bij de televisie heb ik nog wel reden om nerveus te worden. Vooral bij Combo waar publiek bij is dat je van de centrale plaats afdringt. Dan moet je improviseren, afgesloten door de mensen om je heen tóch presenteren. Dan voel ik me wel eens onzeker. Maar dat komt door je niet-geroutineerd zijn."
  • 1965 (19 april): Beat uit Blokker. Programma gepresenteerd door Jos Brink waarin binnen- en buitenlandse tieneridolen live optraden, met muziek die varieerde van Duitse- of Franstalige liedjes tot ruige beatmuziek. Dit alles live vanuit de veilinghallen in Blokker (waar ook ooit de Beatles optraden).
  • 1978/1979: Jos Brink Solo.
  • 1978-1985: Puzzeluur. Tussen 1979 en 1985 presenteerde Jos Brink het quizprogramma, waarin drie maal twee kandidaten allerlei soorten (kruis)woordpuzzels moesten oplossen. In 1979 won Brink de Televizierring met Puzzeluur.
  • 1979 (19 januari): Voor de vuist weg. Gevarieerd praatprogramma waarin Willem Duys praat met bekende en onbekende mensen. Met veel aandacht voor dieren en muziek. Deze aflevering o.a. aandacht voor Tekstpierement. Willem Duys houdt een geschakeld gesprek met Jos Brink vanuit Eindhoven over de theatershow "Tekstpierement". Met een optreden van Jos Brink, Frank Sanders en Lucie de Lange met fragment uit de voorstelling: als nozems bij een tramhalte die een meisje willen versieren.
  • 1979 (24 mei): Tekstpierement. Eerste deel van een tweedelige voorstelling van cabaretgroep Tekstpierement vanuit de Stadsschouwburg te Leiden met daarin een selectie uit eerdere voorstellingen. Het tweede deel werd door de AVRO uitgezonden op 31 mei 1979. Tekstpierement bestaat uit: Jos Brink, Frank Sanders, Lucie de Lange en pianist Henk Bokkinga.
  • 1979 (18 oktober): Hoe komt een musical tot stand. Impressie over de totstandkoming van de Nederlandse musical Maskerade, geschreven door Jos Brink en Frank Sanders, op muziek van Henk Bokkinga.
  • 1979 (24 december): A star is born. Impressie van de door het jongerenkoor St. Stephanus in de parochiekerk van de H. Stephanus te Amsterdam-Noord opgevoerde kerstmusical "A star is born". Naast een gedeelte van de show, reacties van spelers en makers over het hoe en waarom van dit project. Presentatie: Jos Brink.
  • 1980 (26 december): Het is altijd kerstmis. Kerstshow met en geschreven door Jos Brink en Frank Sanders, met liedjes en sketches. Met medewerking van Henny Orri, Mary Michon, Lucie de Lange, Simone Kleinsma, de Barrie Stevens Dancers, het jongerenkoor St. Stephanus onder leiding van Herman Hoedeman en de Ballroomdancers onder leiding van Marcel de Rijk. Er werd ook een LP onder dezelfde titel uitgebracht.
  • 1981-1984: Babbelonië. Televisiequiz die vanaf 5 juni 1981 tweewekelijks werd uitgezonden en werd gepresenteerd door Pim Jacobs. Links van de presentator zat het vaste panel van Babbelonië, dat bestond uit Willem Duys, Lous Haasdijk en Jos Brink. De drie kandidaten zaten rechts van Pim Jacobs. Zij moesten voorwerpen of begrippen raden aan de hand van omschrijvingen die werden voorgelezen door het vaste panel. De kandidaten mochten om beurten vragen stellen om het voorwerp of begrip te raden. Tijdens het spel ontstonden vaak spraakverwarringen en dubbelzinnigheden. Jos Brink werd voor de laatste seizoenen (1984-1985?) van het programma vervangen door Jan Blaaser.
  • 1982 (12 januari): Met een broodje de bus in. Portret van Jos Brink. Met onder andere aandacht voor de musical Amerika Amerika en de voorbereidingen van een uitzending van Babbelonië. Ook bevat het programma shots bij Jos Brink en Frank Sanders thuis en is te zien hoe Brink in een warenhuis zijn nieuwste boek signeert.
  • 1983/1984: Jos Brink en Frank Sanders: makers van musicals. Programma waarin Jos Brink en Frank Sanders praten over het maken van theaterproducties, de teksten en de muziek, televisie en in het bijzonder over het maken van musicals. De gesprekken worden afgewisseld door fragmenten uit: Tekstpierement, Puzzeluur, Babbelonië, Maskerade, Amerika Amerika en Evenaar.
  • 1983 (29 april): Wiekentkwis. Spelprogramma met een panel van bekende Nederlanders, waarin, al dan niet aanstaande, bruidsparen de strijd met elkaar aanbinden. Jos Brink is één van de panelleden.
  • 1984 (25 februari): Amerika Amerika. Televisieregistratie van de musical Amerika Amerika, geschreven en gespeeld door Jos Brink en Frank Sanders. Het verhaal speelt zich af in de jaren dertig aan boord van de "Nieuw Amsterdam" op weg naar Amerika.
  • 1984-1993: Wedden dat...? Spelprogramma met showelementen waarin weddenschappen worden uitgevoerd. Beroemde panelleden moeten raden of de door hen meegebrachte personen een bepaalde prestatie kunnen verrichten. Raden ze mis, dan moeten ze een tegenprestatie leveren. Hoogtepunt is de zaalweddenschap met presentator. Jos Brink. In 1984 kocht de AVRO de programmaformat van de Duitse omroep ZDF, waar het programma al sinds 1981 een succes was. De presentatie was vanaf het begin in handen van Jos Brink met zijn assistente Sandra Reemer (later Myrna Goossen). Jos Brink ontving voor Wedden, dat ...? in 1986 de Gouden Televizierring. Op het hoogtepunt had Wedden dat ...? elke week 4,5 miljoen kijkers. Begin jaren negentig verhuisde het programma naar de nieuwe commerciële omroep RTL4, waar Brink het programma nog even presenteerde. In 1993 hield hij het voor gezien en nam Rolf Wouters het presenteren van hem over.
  • 1985 (21 januari): In de hoofdrol. Talkshow waarin Mies Bouwman een bekende Nederlander verrast met belangrijke en opmerkelijke personen uit zijn of haar leven. Deze aflevering is Jos Brink haar gast.
  • 1985 (29 april): Nederlandse puzzelkampioenschappen. Jos Brink presenteert vanuit studio de puzzelkampioenschappen van Nederland 1985. Uit 782 kandidaten zijn zes finalisten overgebleven. Zij strijden om de titel "puzzelkampioen van Nederland". De heer Rein van Rooy, hoofdredacteur van de AVRO-bode/Televizier reikt de prijzen uit. De eerste prijs is honderdduizend gulden, tweede prijs vijftigduizend gulden en derde prijs f25000,-- Winnaar is Roel Salet. Assistente van Jos Brink is Lucie de Lange.
  • 1987 (9 april): Er is meer tussen hemel en aarde. Maandelijks programma vanuit de Domtoren in Utrecht, waarin mensen praten over hun inspiraties.Gepresenteerd door Milou van Sprang. Zij heeft onder andere een gesprek met Jos Brink, tekstschrijver/acteur/predikant, over zijn credo: het contact en liefde tussen mensen en zijn mening over de veroordeling van homoseksualiteit door oa de katholieke kerk, waarbinnen hij overigens wekelijks preekt.
  • 1987 (30 mei): Een nieuwe dood. Televisieregistratie van het toneelstuk Een nieuwe dood, geschreven door Jos Brink. Voorafgaand aan het stuk geeft Jos Brink een inleiding.
  • 1988 (18 januari): De Late Lien Show. Gevarieerd programma voor en door Indische Nederlanders met liedjes en sketches, gepresenteerd door Tante Lien (Wieteke van Dort) en Toeti (Elly Ruimschotel), die in huiselijke kring verschillende gasten ontvangen. Deze aflevering zijn Jos Brink en Frank Sanders te gast. Ze vertellen over hun nieuwe musical Max Havelaar.
  • 1988 (15 september): Max Havelaar. Registratie van de musical Max Havelaar van Jos Brink, Frank Sanders en Henk Bokkinga, naar de gelijknamige roman van Multatuli. De toneelregie is in handen van Horst Mentzel en de choreografie is van Lindsay Dolan. Met in de hoofdrollen o.a.: Jos Brink als Max Havelaar, Lucie de Lange als Tine Havelaar en Frank Sanders als Verbrugge.
  • 1991 (10 januari): Service Salon. Live televisiemagazine van AVRO, KRO en NCRV met ingelaste reportages. Deze keer voor de AVRO, gepresenteerd door Karin en Tineke de Groot. Voor één van de reportages zijn opnamen gemaakt van de voorpremière van de nieuwe musical van Jos Brink Revue Revue!. In de kleedkamer vindt een gesprek plaats met Jos Brink, Frank Sanders, Pleuni Touw en Lucie de Lange over de rollen, het werken met elkaar en het theater.
  • 1993 (26 september): Gouden Televizierring. Rechtstreekse uitzending van de uitreiking van de Gouden Televizierring en de zilveren Televiziertulp. Presentatie: Jos Brink.
  • 1996 (16 maart): 'Theatercafé. Achtdelige serie programma's vanuit de Rode Zaal van het theater De Brakke Grond in Amsterdam, waarin presentatrice Cilly Dartell gasten uit de cabaretwereld ontvangt. Met medewerking van Sextet Cor Bakker. Centrale figuur deze levering: Jos Brink. Hij vertelt onder andere over het nummer Paulus de Pilkabouter, de problemen met Annie M.G. Schmidt over het programma Van wie zou dat nou zijn? dat gedeeltelijk een eerbetoon aan haar was, zijn liefde voor het werken in het theater, zijn plannen voor een nieuw blijspel,de samenwerking met Lucie de Lange, het optreden in theater Carré, de humor tijdens zijn preken en zijn wens om met cabaretgroep Purper op te treden.
  • 2000 (5 januari): De ochtenden. Dagelijks live praatprogramma met wisselende onderwerpen en een wisselende presentatie. Deze aflevering: kunst van bekende Nederlanders naar aanleiding van de gelijknamige millenniumtentoonstelling in Bussum. Onderdeel van het programma is een reportage van Jac Goderie over de schilderkunst van Jos Brink vanuit zijn Gelderse atelier. Het gesprek met hem gaat onder andere over de portretschilderkunst, de millenniumtentoonstelling en zijn motivatie om te gaan schilderen.
  • 2001 (9 november): Smaak. Serie culturele programma's, gepresenteerd door Angela Groothuizen, waarin zij samen met een hoofdgast diens selectie uit het aanbod van de Nederlandse theaters belicht. Hoofdgast in deze aflevering is artiest/tv-presentator Jos Brink. Het gesprek gaat onder andere over zijn succesvolle carrière in het theater en op televisie, zijn eigen musical Sonneveld en de musical A Chorus Line.
  • 2003 (12 maart): Museumgasten. Serie reportages waarin per aflevering twee bekende Nederlanders een bezoek brengen aan een tentoonstelling van een museum in Nederland en hierover een oordeel uitbrengen. In deze aflevering bezoeken Jos Brink, zanger, presentator en theatermaker en Miranda van Kralingen, operazangeres, het Nederlands Theater Instituut in Amsterdam waar zich een museum bevindt. Dit museum geeft de bezoeker een goed beeld van de ontwikkeling op het gebied van Nederlands theater door de eeuwen heen. Ooit is deze collectie ontstaan uit een privé-verzameling van een rijke Amsterdammer.
  • 2003 (25 juli): Andermans veren op bezoek bij.... Zesdelige serie praatprogramma's waarin Kick van der Veer op bezoek gaat bij theaterpersoonlijkheden thuis en met hen aan de hand van cabaret- en muziekfragmenten praat over hun carrière en de artiesten die zij bewonderen. In deze laatste aflevering: Jos Brink. Onderwerpen van gesprek zijn onder andere: Wim Sonneveld; Sonnevelds Genesius-penning, die ook aan Fred Astaire heeft toebehoord, die Jos Brink van Sonnevelds partner heeft gekregen; een vrouwenman zijn; zijn partner Frank Sanders die niet meer samen met hem optreedt; het lied 'Dode dingen' dat hij heeft geschreven naar aanleiding van de dood van Sanders' vader; zijn kus aan koningin Juliana; zijn vroegere status als enfant terrible; Youp van 't Hek; het hedendaags cabaret en stand-up comedy; zijn anti-Duitse opvoeding en houding; zijn fascinatie voor en verbijstering over Adolf Hitlers charisma en de macht die hij daarmee kreeg; de rol van Jacques van Tol die hij gaat spelen in een musical over diens leven; het willen spelen van Hitler; zijn ontwikkeling als acteur; het geheim van een Genesius-penning die onder de toneelvloer van het Nieuwe de la Mar Theater is ingemetseld toen Sonneveld directeur van het theater was.
  • 2004 (27 december): De schatkamer. Achtdelige serie programma's waarin bekende televisiepersoonlijkheden aan de hand van archiefmateriaal terugblikken op hun carrière. Deze aflevering: presentator Jos Brink. Aan de orde komen: zijn humor en manier van presenteren; zijn talent voor toneel; acteren als presentator; het succes van Wedden dat ...?, zijn partner, Frank Sanders, die kanker had en dit op televisie naar buiten bracht; het verdriet om het elfjarige jongetje Dennis van Bommel, die aan Wedden dat ...? meedeed en een dag later in het verkeer omkwam; zijn werk voor de diverse omroepen (AVRO; TROS; NCRV).

TROS

  • 1970 (15 oktober, 31 december); 1971 (18 maart): De Jos Brink Show. Serie van drie showprogramma's (uitgezonden in kleur!) waarin Jos Brink als gastheer allerlei beroemdheden ontvangt. In de oktoberuitzending ontvangt Brink o.a. de zangeres Cleo Laine, Annemarie Oster en The Hearts of Soul. Het oudejaars showprogramma heeft optredens van artiesten en van het Ballet Penny de Jager, Ton Lensink, Metropole Orkest onder leiding van Dolf van der Linden en Combo Ad Veen. Tussen de liedjes door houdt Ton Lensink (als moderne vader tijd) enkele bespiegelingen over wat er in 1971 gaat gebeuren. Jos Brink zingt enkele liedjes waaronder een nummer van Louis Davids. Aan de uitzending in maart werken Sandra & Andres, Julie Edge en Judith Durham mee.
  • 1971/1972: Martijntje het wonderkind. Kindertelevisiemusical van 25 minuten over de bijzonder knappe Martijntje die wegloopt van school en de wereld intrekt om alles wat hem geleerd is weer af te leren. Geschreven door Jos Brink en Monica Penders, met muziek van Piet Daalhuisen. Naast Jos Brink als Parijse clochard, oude opa en wijze eskimo, onder andere ook met Monica Penders, Dennis Paul en Robert Paul.
  • 1971 (22 april): Attent op talent. Finale van de Posthoorntalentenjacht 1971 vanuit de Kurzaal in Scheveningen, gepresenteerd door Jos Brink. De jury bestaat uit: Conny Vink, Eli Asser, Jan Blaaser, Lex de Rooi en Wim van Broekhuizen. Muzikale begeleiding: Combo Peter Jongeneel.
  • 1972 (19 januari): Laat dat.... Kindertelevisiemusical met aandacht voor de milieuvervuiling in Nederland. Script door Jos Brink en Monica Penders, met muziek van Piet Daalhuisen en in regie van Paul Boots. Jos is zelf te zien als wethouder, naast onder meer Maya Bouma, Paul Meyer en Robert Paul.
  • 1974 (13 september): 10 jaar Cats. Programma rond het 10-jarig bestaan van de band The Cats. Jos Brink levert het commentaar.
  • 1980/1981: De Martine Show.
  • 1985 (31 augustus): Hemd van je lijf. Serie praatprogramma's waarin het publiek de kans krijgt een bekende Nederlander het hemd van het lijf te vragen. Deze aflevering Jos Brink. Het publiek ondervraagt hem over nervositeit, omgaan met kritiek, beroemd zijn, zijn moeilijkste voorstelling, schnabbels, optreden in reclamespots, collega's op het toneel aan het lachen maken, zijn presentatie van "Alstublieft Majesteit" (programma ter gelegenheid van de 70e verjaardag van koningin Juliana), de kerk als instituut en haar houding tav homoseksualiteit, kinderen, werken zonder subsidie en zijn laatste productie "Madame Arthur".
  • 1987 (6 maart): Moordspel. Serie spelprogramma's, gepresenteerd door Ron Brandsteder, waarin een panel en publiek een "moord" oplossen. De moord wordt gepleegd in een televisiespel. Het publiek kan prijzen winnen en het winnende panellid wordt in de laatste uitzending tot "Beste speurder" uitgeroepen. Deze aflevering zijn de panelleden: Nico Scheepmaker, Mike Burstyn en Jos Brink. Met behulp van het publiek moeten zij een moord oplossen, die gepleegd wordt in het televisiedrama "Riskant roulette". Tot slot mogen ze vragen stellen aan de acteurs om hun keus te bepalen wie de dader is.
  • 1987 (10 april): TV-Show. Serie wekelijkse programma's waarin, vanuit de studio en/of op locatie, Ivo Niehe gesprekken voert met prominente persoonlijkheden. Deze aflevering is Jos Brink zijn eerste gast. Het gesprek gaat over Brinks roeping voor het theater, de musicals "My fair Lady", Max Havelaar en Madame Arthur, financiële risico's, Wim Sonneveld, de gesprekken met AIDS-patiënten voor het toneelstuk Een nieuwe dood en de reacties op dit toneelstuk.
  • 1999 (26 februari): Take 2. Zevendelige serie programma's, gepresenteerd door Ralph Inbar, waarin kinderen en volwassenen hun eigen versie laten zien van populaire tv-commercials. Een jury, bestaande uit actrice Willeke van Ammelrooy, tv-presentator Rob Fruithof, reclamemaker Harold Hamersma en gastjurylid tv-presentator Jos Brink beoordelen de zelfgemaakte commercials. Behalve nagespeelde worden ook zelfbedachte commercials vertoond. In deze laatste aflevering wordt de leukste imitator of maker van een zelfbedachte commercial bekendgemaakt.
  • 2001 (25 oktober): Studio 2. Praatprogramma op doordeweekse dagen, afwisselend gepresenteerd door Koos Postema en Ivo Niehe, vanuit de studio en op locatie. In iedere aflevering wordt er in het kader van vijftig jaar televisie gesproken met een persoon uit de televisiewereld. In deze aflevering praat Koos Postema met Jos Brink, acteur/programmamaker, over zijn eerste jaren op televisie, zijn overstap naar het cabaret in de jaren '70, de invloed van Wim Sonneveld, zijn samenwerking met Frank Sanders, de uitzending Alstublieft majesteit voor koningin Juliana, zijn musicals, het succes van Wedden dat ...? en zijn overstap naar de NCRV.
  • 2001 (25 november): Uitkompas. Serie culturele programma's met studiogasten, reportages en actuele culturele tips op het gebied van museum en theater. Presentatie: Mireille Bekooij. Studiogasten in deze aflevering: Jos Brink, acteur; Margriet Eshuijs, zangeres; De Berini's. Jos Brink spreekt over zijn musical Sonneveld. Aan de orde komen o.a. Brinks 40-jarige theatercarrière, het niet willen imiteren van Wim Sonneveld, Sonnevelds frustraties, de scheiding tussen het privéleven en het werkzame leven van Sonneveld, het vaak werken met dezelfde mensen, Sonnevelds kwaliteit als maker typetjes en de Genesiuspenning van Wim Sonneveld die Jos Brink kreeg van Huub Jansen, Sonnevelds eerste partner.
  • 2003 (18 januari): Open huis. Dertiendelige serie programma's over wonen en bijzondere woonvormen in Nederland met diverse vaste rubrieken, onder andere hoe buitenlanders in Nederland wonen en de verkiezing van het mooiste toilet van Nederland. Presentatie: Bert Kuizenga. Deze eerste aflevering is Jos Brink één van de gasten. Samen met presentator Kuizenga bezoekt hij zijn oude studentenkamer in Amsterdam.
  • 2005 (9 oktober): Portret van een passie. Serie portretten van Nederlanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt op een speciaal gebied, zoals kunst, cultuur, theater, televisie en beeldende kunst, maar ook mensen die een speciale maatschappelijke betekenis hebben. In deze aflevering staat presentator, theatermaker, schrijver en voorganger Jos Brink centraal.


NCRV

  • 1963 (25 september): Audities. Registratie van een auditie voor muzikaal en humoristisch talent. Met optredens van de vocalisten Jos Brink, Helen Müller, Connie Renoir en J. Bouman, het zangduo Jack en Bill [Hoyer], trompettist Joop Sanders en de sketch 'De Bromtol' over een echtpaar en een ober. Jos Brink speelt op zijn gitaar en zingt enkele liedjes waarna hij iets vertelt over de door hem gekozen nummers.
  • 1991 (15 mei): Grensgesprek. Wekelijks praatprogramma waarin Legien Kromkamp spreekt met mensen over grenzen in hun leven. Ook de grens die velen hebben overschreden in hun geloofsbeleving komt aan bod. Deze week is Jos Brink te gast.
  • 1993 (april-juni): Op zoek. Achtdelige programmareeks waarin Jos Brink probeert om mensen te herenigen met dierbaren die ze uit het oog zijn verloren en om een oplossing te zoeken bij conflicten tussen mensen.
  • 1993-1995: Langs heilige huisjes. Serie wekelijkse programma's waarin Jos Brink christelijke heilige plaatsen bezoekt en met diverse mensen praat over de religieuze en historische betekenis van die plaats.
  • 1993-1994: Cum laude. Wekelijkse quiz onder leiding van Jos Brink, waarin een oud-leerling een oud-leraar uitdaagt. De kandidaten krijgen vragen gesteld over een zelf gekozen lesvak en over een aantal verplichte vakken.
  • 1994 (mei-juli), 1995 (april-juni): Zondagskinderen. Wekelijks programma waarin Jos Brink, in de studio of op locatie, mensen die iets speciaals voor hun medemensen doen, met een cadeau verrast. Op 27 december 1995 vindt een speciale, afsluitende Kerst- en Nieuwjaarsuitzending plaats.
  • 1994 (november-december): Brink op één. Serie discussieprogramma's onder leiding van Jos Brink, ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de NCRV, over de vitaliteit van de christelijke cultuur in de huidige westerse samenleving.
  • 1997: Villa Felderhof. Serie praatprogramma's waarvoor Rik Felderhof steeds twee gasten uitnodigt te komen logeren in een landhuis aan de Côte d'Azur. Daar praat hij met hen over hun leven, jeugd (aan de hand van meegenomen fotoalbums), beroep, hobby's, karakter en andere zaken die hen bezighouden en laat hij hen genieten van een luxe vakantie in het landhuis en omgeving. Deze aflevering zijn Jos Brink en Patty Brard te gast. In de periode dat deze aflevering werd opgenomen was net bekend geworden dat Jos Brinks partner, Frank Sanders, ernstig ziek was.
  • 1997-2000: Jos op 1. Dagelijks gevarieerd live-televisiemagazine, gepresenteerd door Jos Brink waarin opmerkelijke mensen en feiten aan bod komen. Vaste rubrieken: "Camjo", "Waarom? Daarom!", "Beeldspel", "Uitgelicht", "Jij op 1" en een muzikaal optreden.
  • 2001 (oktober-december), 2002 (november-december): De televisiejaren. Serie dagelijkse programma's waarin aan de hand van archiefmateriaal en interviews met bekende Nederlanders, onder wie Jos Brink, wordt teruggeblikt op de televisieprogramma's en gebeurtenissen op televisie van een bepaald jaar.
  • 2004 (9 december): Met Jos over de prins. Praatprogramma in aanwezigheid van publiek gepresenteerd door Jos Brink waarin het overlijden van ZKH prins Bernhard wordt herdacht aan de hand van gesprekken met diverse bekende Nederlanders die de prins gekend hebben. Gasten zijn: komiek André van Duin; verslaggever Dick Passchier; zangeres Caroline Voorbergen. Daar tussendoor voorafgenomen interviews met diverse bekende Nederlanders over de prins.
  • 2004 (10 december): Kersttaxi. Programma vanuit een taxi, waarin met behulp van een verborgen camera gesprekken worden opgenomen tussen de taxichauffeur en zijn passagier(s). In deze serie worden mensen vervoerd die een speciale kerstboodschap willen afleveren. In deze aflevering is Jos Brink één van de passagiers en spreekt hij over de kerstdagen en zijn kerstboodschap, terwijl hij onderweg is naar de première van de musical Hello Dolly waarin hij naast Willeke Alberti een hoofdrol vertolkt.
  • 2004-2007: TV-Toppers. Amusementsprogramma gepresenteerd door Jos Brink waarin hij in aanwezigheid van publiek een bekende televisiepersoonlijkheid ontvangt. Gezamenlijk kijken ze terug op nostalgische televisiefragmenten en ontvangen ze andere gasten. In totaal werden 40 afleveringen van TV-Toppers gemaakt.
  • 2005 (7 mei): Wedden dat...? Het Liliane Fonds. Live-uitzending ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Liliane Fonds, gepresenteerd door Jos Brink en Sandra Reemer, met als doel nieuwe donateurs te werven. Hiertoe worden vier mislukte weddenschappen uit de geschiedenis van het spel- en showprogramma Wedden dat ...? opnieuw aangegaan. Vier bekende Nederlanders (presentator en zanger Bart Peeters, Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, pianist Wibi Soerjadi en zangeres Willeke Alberti) verbinden hun lot aan deze weddenschappen door te beloven een tegenprestatie te leveren aan een nieuwe donateur in het geval dat de weddenschap lukt, maar ook als deze niet lukt. Brink sluit de weddenschap af om 7.000 nieuwe donateurs te werven tijdens de uitzending. Sandra Reemer, ambassadrice van het Liliane Fonds, houdt de stand van zaken bij in de kamer van het belpanel van bekende Nederlanders onder leiding van ambassadeur Jaap Jongbloed.
  • 2005 (22 september): In memoriam: Joop Doderer. Biografie van Joop Doderer naar aanleiding van zijn overlijden op 84-jarige leeftijd, ingeleid door Jos Brink.
  • 2005 (8 december): Wedden dat...? Make a difference day 2005. Live-uitzending ter gelegenheid van Make a Difference Day 2005, gepresenteerd door Jos Brink en Sandra Reemer, waarop tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk doen en de schijnwerpers op 9 en 10 december op vrijwilligerswerk worden gericht. Doel van de uitzending is om duizenden Nederlanders voor één dag als vrijwilliger aan het werk te krijgen. Hiertoe worden vier weddenschappen aangegaan waaraan vier bekende persoonlijkheden (presentator Jochem van Gelder, pianist Jamie Cullum, presentatrice Daphne Deckers en presentator Paul Rosenmöller) hun lot verbinden door te beloven een tegenprestatie te leveren als de weddenschap faalt. Sandra Reemer gaat de weddenschap aan om 5.000 vrijwilligers te werven en doet als tegenprestatie vrijwilligerswerk in het Koningin Wilhelmina Bos waar bomen worden geplant voor mensen die zijn overleden aan kanker.
  • 2006 (18 maart): Samen tegen kanker. Rechtstreeks uitgezonden televisieactie die geheel in het teken staat van het werven van donateurs voor het Koningin Wilhemina Fonds voor de Kankerbestrijding. Presentatoren Mieke van der Weij, Jos Brink en Jochem van Gelder praten met artsen, (ex-)patiënten en deskundigen over hun ervaringen en over het belang van onderzoek. Met medewerking van diverse bekende Nederlanders, onder wie minister Hoogervorst, René Froger, Heleen Stekelenburg en Jan Smit, die onder meer deel uitmaken van het telefoonteam dat in de studio gegevens noteert van kijkers die zich aanmelden als donateur. Aan het eind van de uitzending hebben zich 17.741 nieuwe donateurs aangemeld.

Diverse omroepen

  • 1963: Seizoenzang. In 1963 heeft Jos Brink zijn televisiedebuut in Seizoenzang waarin hij onder regie van Dick Harris de rol van George Gershwin speelt.
  • 1979 (30 april): Alstublieft Majesteit (NOS). Muziekprogramma ter gelegenheid van de 70e verjaardag van koningin Juliana, vanuit het Congresgebouw in Den Haag. Nederlandse artiesten zingen en spelen speciaal geschreven werken waarvan de auteursrechten worden afgestaan voor het nationaal geschenk aan de koningin, ten behoeve van het 'Jaar van het Kind'. Jos Brink presenteert de avond en haalt de wereldpers door de koningin tegen alle regels van het protocol in te kussen wanneer hij haar feliciteert. (,,Ik dacht: het is eigenlijk net mijn moeder, verklaarde hij later.)
  • 1988 (9 december): Vrijdagavond met Van Willigenburg (KRO). Praatprogramma, vanuit de blauwe foyer van theater Carré te Amsterdam, waarin Hans van Willigenburg gasten ontvangt uit de wereld van film, theater, showbusiness en televisie. Deze aflevering zijn o.a. Jos Brink en Frank Sanders te gast. Van Willigenburg praat met hen over hun werk en privéleven.
  • 1994 (28 januari): In mijn ogen (NOS). Wekelijks praatprogramma waarin Tom Egbers mensen ontmoet die het medium televisie vorm, inhoud en gezicht geven. Deze aflevering: Jos Brink. Het gesprek met Jos Brink, theaterman, tv-presentator (27 jaar bij de AVRO, daarna RTL4), pastor en voorganger in Amsterdam gaat over zijn overstap naar de NCRV waar hij een religieus programma maakt, hoogtepunten in zijn carrière, pastoraal werk, de zinloosheid van kritieken, de commercie van RTL4 en huidige oppervlakkige programma's.
  • 1995-1996: Hoe zit dat? (KRO). Serie wekelijkse spelletjesprogramma's waarin een panel, bestaande uit captain Jos Brink, panellid Simone Kleinsma en een wisselend gastpanellid, in drie ronden moeten proberen te raden welke relatie er bestaat tussen de gasten aan de hand van limerickregels. Het geld dat gewonnen wordt gaat naar een goed doel. Het panel speelt voor de Stichting Colombine en de gasten voor verschillende andere doelen. Presentatie: Minoesch Jorissen.
  • 2002 (16 maart): Kaarten op tafel (EO). Wekelijkse serie praatprogramma's waarin presentator Michiel Gouman, in een Oosterse tent, aan de hand van onbekende vragen, praat met bekende gasten. Gast in deze aflevering: Jos Brink, acteur. Aan de orde komen o.a.: de fysieke inspanning van het theater; het goede en kwade in de mens; zijn grootste passie theater; vergeving vragen; het preken in een Duitse kerk dat hij deed naar aanleiding van 'De show van je leven'; Adolf Hitler; Osama Bin Laden; (het lijdensverhaal van) Jezus Christus; de oorlog in Israël; zijn eerste zoen; homoseksualiteit; het verdriet dat hij geen kinderen heeft.
  • 2007 (17 april): Het elfde uur (EO). Wekelijks praatprogramma gepresenteerd door Andries Knevel. Gasten in deze aflevering: CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel; presentator Jaap Jongbloed; presentator en pastor en stervensbegeleider Jos Brink. Brink spreekt met Knevel over zijn werk als stervensbegeleider, over het boek dat hij heeft geschreven voor nabestaanden, 'Rouw op je dak' en het gegeven dat het geen evangelisch boek is.