Hoofdpagina

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Help jij de geschiedenis levend te houden?

De kern van de huidige encyclopedie bestaat nu uit feiten. Wie speelde wat, waar en wanneer? Maar het allerbelangrijkste, de podiumprestaties zelf, kunnen we nu met niemand delen. Terwijl het allemaal wel is opgenomen. In het depot staat een enorme archiefkast met tapes uit de vorige eeuw stof te verzamelen. 30 belangrijke opnames uit die kast willen we nu graag internetklaar maken. Digitaliseren, op het goede formaat zetten, rechten regelen... Daarom zoeken we liefhebbers, theatervrienden en mecenassen die ons project willen steunen met een bijdrage.

Ga direct naar de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn van Theaterencyclopedie.nl met de link: www.voordekunst.nl/theaterencyclopedie

Voor de volledige lijst van video's zie: Zijn / Niet Zijn

Welkom op de Theaterencyclopedie!

Voordekunst.jpg

De Theaterencyclopedie is het platform met alle informatie over het heden en verleden van theater in Nederland. Een levende geschiedenis die begint bij de voorstelling van vandaag. Hier vindt u alle premières sinds 1900, biografieën en beschrijvingen, historische theaterliedjes en uniek beeldmateriaal. En nog zo veel meer. Bovendien kan iedereen aan deze geschiedenis meeschrijven: theaterliefhebbers én theaterprofessionals maken samen de Theaterencyclopedie actueel en compleet.

Zoek, vind en ontdek in de Theaterencyclopedie de vele Voorstellingen die gemaakt zijn door Personen, waaronder theatermakers, acteurs, zangers, cabaretiers, en door organisaties: Producenten en gezelschappen en Theaters. Daarnaast zijn er een aantal speciale pagina’s met bijzondere onderwerpen of thema’s: dit zijn de Extra's op de Theaterencyclopedie.

Dagelijks wordt de Theaterencyclopedie aangevuld met nieuwe gegevens en nieuwe voorstellingen. Lees meer Over de Theaterencyclopedie.


Personen

Voorstellingen

Theaters

Extra's

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners