Hans Kesting

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hans Kesting TGA Jan Versweyveld6774.jpg

Foto: Jan Versweyveld
NaamHans Kesting
Geboren6 oktober 1960
Rotterdam
BeroepActeur

Hans Kesting (Rotterdam, 6 oktober 1960) is een Nederlands acteur.

Biografie

Hans Kesting is sedert 1987 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Hier speelt hij een breed scala aan rollen, zoals de titelrol in Aischylos' Griekse tragedie Prometheus, de titelrol in Shakespeare's Othello en Norman in Ayckbourns komedie The Norman Conquests (Nederlandse titel: Kruistochten). In oktober 2007 gaat Sophokles' Ajax in première, met Kesting in de hoofdrol. Voor zijn rol als ultrarechtse advocaat Roy Cohn in het stuk Angels in America (script Tony Kushner, regie Ivo van Hove), ontvangt hij in 2008 de Louis d'Or. Voor deze prijs is hij twee keer genomineerd. De tweede nominatie is voor zijn rol als Marcus Antonius in de marathonvoorstelling Romeinse Tragedies waarbij hij in zowel Shakespeares Julius Caesar als William Shakespeares Antonius en Cleopatra de rol van Marcus Antonius speelt.

Kesting speelt in diverse films, zoals: Karakter (als Jan Maan), Kees de jongen, Moordwijven, Minoes, Alles is Liefde en Nachtrit.

Na een serie duo-presentaties met Paul de Leeuw presenteert hij zijn eigen televisieprogramma's: Circus Pavlov en de Hans Kesting Show. Hij speelt in vele televisieseries zoals Baantjer, Intensive Care en Keyzer & De Boer Advocaten.

In Het Klokhuis speelt hij talloze typetjes, zoals de onhandige kantoorbediende Benema, de irritante buurman Pascom en andere.

Hij doet de voice-over in veel televisiereclames.

In 2015 ontvangt Hans Kesting uit handen van Gijs Scholten van Aschat de presitigeuze Albert van Dalsumring.

Theater

Voor een overzicht van alle premiere voorstellingen zie: Premieres waarin Hans Kesting meespeelde.

Video

Op zoek naar Geert Wilders : Auditie Hans Kesting. Op 11 september 2010 gingen mightysociety en TG 42 op zoek naar een acteur voor de bijrol van Geert Wilders in mightysociety8, de musical. De voorstelling was te zien van 19 okt t/m 27 nov in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Groningen.

Bron: Youtube

Prijzen

Jubileum

In september 2011 is Hans Kesting 25 jaar in het vak. Dit wordt gevierd met een hoofdrol van Hans Kesting als Harpagon in De Vrek van Molière bij Toneelgroep Amsterdam.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners