Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Seth Meyers (1973) is een Amerikaans komiek en acteur. Hij behoort sinds september 2001 tot de vaste cast van het komedieprogramma Saturday Night Live, waarvoor hij sinds januari 2005 ook als schrijver werkt en sinds december van datzelfde jaar als hoofd-schrijver. Samen met de hele cast werd hij in zowel 2008 als 2009 genomineerd voor een Emmy Award en won hij in zowel 2007, 2009 als 2010 daadwerkelijk een Writers Guild of America Award.

Voordat hij Saturday Night Live presenteerde, was Meyers eind jaren '90 een aantal jaar werkzaam als acteur en schrijver bij het Engelstalige improvisatiecomedygezelschap Boom Chicago in Amsterdam. Meyers twee jaar jongere broer Josh Meyers, eveneens actief als komiek en acteur, was in die tijd ook een cast member van Boom Chicago.

Meyers kwam oorspronkelijk bij Saturday Night Live als imitator. Nadat Tina Fey het programma in 2006 verliet, werd hij de nieuwe partner van Amy Poehler voor het segment Weekend Update, waarin het nieuws kort op satirische wijze wordt doorgenomen. Sinds Poehler in december 2008 het programma ook verliet, presenteert Meyers Weekend Update alleen.

Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht, c.q. die in Nederland te zien zijn geweest en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase
  • Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd
  • Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Filmografie

Televisieseries

Bronnen