Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Huis aan de Werf.JPG

NaamHet Huis Utrecht, Utrecht
Eerdere naamHuis a/d Werf, Utrecht
PlaatsUtrecht
TypeTheaterzaal
Openingsdatum1 januari 2013
 Website


Informatie

Het Huis Utrecht is een locatie voor makers en nieuwe ideeën. Het biedt (theater)makers en andere creatieven een plek en begeleidt hen in de ontwikkeling van hun plannen. Ook andere theaterprofessionals maken gebruik van de expertise van Het Huis. Hiermee vervult de organisatie een spilfunctie binnen de Utrechtse podiumkunsten, een onmisbare schakel in de keten van kunstvakopleidingen naar gezelschappen en podia.

Het Huis Utrecht is een culturele onderneming die een belangrijk deel van de inkomsten werft door verhuur van ruimtes van het pand aan de Boorstraat en expertise van medewerkers. Het Huis Utrecht ontplooit zelf ook culturele activiteiten en gaat relaties aan met de creatieve industrie en het bedrijfsleven. Bovendien geeft het initiatieven een podium voor presentatie.

Het Huis Utrecht komt voort uit Huis a/d Werf en bestaat sinds 1 januari 2013 in zijn huidige vorm. De organisatie krijgt voor de exploitatie van het gebouw een subsidie van de gemeente Utrecht.

Het Huis Utrecht is thuisbasis van een aantal Utrechtse gezelschappen en makers. Momenteel zetelen de volgende clubs in het pand: Schweigman&, Dries Verhoeven, de Warme Winkel, OMSK/Lotte van de Berg en Edit Kaldor. Zij delen hun kantoorruimte op de zolder van Het Huis samen met professionals uit de creatieve industrie of werkend voor de culturele sector.

Premieres

Zie Premieres in Het Huis Utrecht

Website

Bronnen