Johan Steenbergen jr.

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek

Biografie

Johan Steenbergen jr. was de oudste zoon van acteur Johan Steenbergen sr. en Jeanne van de Griendt en kwam daardoor al op jeugdige leeftijd met het toneel in aanraking.

Hij werkte bij diverse ambulante gezelschappen, waaronder die van zijn vader en van Piet Vink, maar was ook jarenlang geëngageerd bij het Vereenigd Rotterdamsch-Hofstad Tooneel. In 1933/34 richtte hij een eigen gezelschap op, De Rotterdammers, dat tijdens de bezetting werd ontbonden.

Na de bevrijding kwam hij terug met het [[Stichting Rotterdams Toneel|Rotterdams Toneel, dat in 1947 naar Breda verplaatst werd en werd omgedoopt in "Het Zuidertoneel" (semi-professioneel). Hij was gehuwd met Tiny Stein.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners