Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Theater Lantaren / Venster, Rotterdam

Unknown.png

NaamTheater Lantaren / Venster, Rotterdam
PlaatsRotterdam
TypeTheaterzaal
 Website


Informatie

Theater Lantaren/Venster is een multidisciplinair podium voor film, theater, dans en muziek voor een Rotterdams publiek. Lantaren/Venster is een A-Filmtheater en één van de Vlakke Vloer Theaters in Nederland, dat middelgroot en kleinschalig nationaal gesubsidieerd aanbod op het gebied van moderne dans en theater presenteert. Het is landelijk vergelijkbaar met theaters als De Lieve Vrouw in Amersfoort, Lux in Nijmegen en Toneelschuur in Haarlem, die eveneens de combinatie film en theater onder een dak hebben.

In de theater- en dansprogrammering wordt gesubsidieerd, professioneel aanbod gepresenteerd, met de nadruk op mime, dans en bewegingstheater en multidisciplinaire producties. Er is veel ruimte voor beginnende professionele makers en Rotterdamse gezelschappen. De werkplaats van Lantaren/Venster was tot op heden gericht op beginnende, professionele theatermakers en choreografen, die in Rotterdam werkzaam en/of woonachtig zijn. De kern van het artistiek beleid werd als volgt gedefinieerd: 'het zoeken, begeleiden en ondersteunen van de nieuwe generatie theatermakers in hun eerste stappen naar een veelbelovende toekomst'.

Zie ook de historie van dit theatergebouw en filmhuis op de website van dit theater.

Premieres

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit vlakke vloer theater in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

zie ook premieres Theater Lantaren

Bronnen