Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png


Fotografie:Ineke Oostveen

TitelTegentijd
ProducentDanstheater Aya
Premièredatum23 maart 1999
LocatieOp locatie

Foto: Ineke Oostveen

Tegentijd, 1999. Afgebeeld: Marco Gerris. Foto: Ineke Oostveen.

Dans in de Stad!

Dansfoto's sieren straatbeeld van Maastricht.

Belangrijke foto's uit de Nederlandse dansgeschiedenis duiken op in alle hoeken en gaten van Maastricht: in verenigingsgebouwen, cafés en op straat. De hoofdstad van Limburg is van 27 september tot en met 9 oktober expositieruimte voor 'Dans in de Stad!'. Burgemeester Onno Hoes koos vijf dansfoto’s die het straatbeeld van zijn stad zullen sieren. De foto's zijn afkomstig uit de collectie van Theater Instituut Nederland (TIN) en laten uiteenlopende dansstijlen zien van 1946 tot nu. De expositie 'Dans in de Stad!' is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Dansdagen.

"Dans is de ultieme controle over het menselijk lichaam. In mijn fotokeuze wilde ik dat tot uitdrukking brengen. En dans is een vorm van expressie die past bij Maastricht. Van ingetogen elegantie in de theaters, tot uitbundig explosief in de straten tijdens een volksfeest als carnaval. Kortom, Maastricht is dans!", aldus burgemeester Onno Hoes.

Dit is foto nr. 3. Zie ook:

Informatie

Tegentijd

Danstheater Aya

Seizoen: 1998/1999, 1999/2000, 2000/2001

Trefwoorden: Moderne dans, Jeugdtheater

Regie: Wies Bloemen

Productie: Naranti Productions

Choreografie: Wies Bloemen

Kostuums: Marina van der Heiden

Decorontwerp: Wies Bloemen

Lichtontwerp: Erik van Raalte

Muziek: Phil Mills

Uitvoerenden: Job Cornelissen, Marc Gerris, Marie Mayele Venneman, Antonio Paiva de Souza

Over de voorstelling

Tegentijd is een dansvoorstelling voor 12+ over anders zijn, gedanst op skates. Het is het derde deel van een dansvierluik voor jongeren. De andere drie voorstellingen zijn Bronstijd, over seks en erotiek; Schrijntijd, over ongelukkige liefde; en Eindtijd, over afscheid nemen en dood.

In 1999 richt een van de dansers van Tegentijd, de dan 23-jarigeMarco Gerris, de dansgroep ISH op, waarbij ook veel op skates wordt gedanst.

Bronnen