Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Affiche Midzomernachtsdroom - Toneelgroep Oostpool - 2009-04-18.jpg

TitelMidzomernachtsdroom
Oorspronkelijke titelMidsummer Night's Dream
ProducentToneelgroep Oostpool
DisciplineToneel
OnderwerpRepertoiretoneel, Studententheater
Premièredatum18 april 2009
Seizoen2008/2009
LocatieOp locatie
OpmerkingenLocatie: Huis Oostpool, Arnhem.
Foto Sanne Peper

Informatie

Midzomernachtsdroom van William Shakespeare bewerkt door Joeri Vos

Toneelgroep Oostpool

Seizoen: 2008/2009

Trefwoorden: Repertoiretoneel, Studententheater

Regie: Marcus Azzini

Dramaturgie: Rob Klinkenberg

Productie: Annemarie Naujoks

Kostuums: Carla van Heeckeren van Brandsenburg, Marcus Azzini

Decorontwerp: Mieke Wolters

Lichtontwerp: Ronald Berrevoets, Niels Bruynjé

Uitvoerenden: Martin Willem van Duijn, Keja Kwestro, Merle Minjon, Esmée Dirks, Annelies Appelhof, Jiska de Wit, Hanne Stuyf, Chiem Vreeken, Wouter Zweers

Over de voorstelling

Ergens in een bos, of was het een toneel, komt een groep acteurs bijeen. Ze gaan de Midzomernachtsdroom van William Shakespeare spelen, in een ingenieuze bewerking van Joeri Vos - met behoud van Shakespeares taal maar met weglating van grappen met een baard. Het gaat over hoe het zit met je verlangens en behoeften, de vluchtigheid van geluk, jaloezie en de schoonheid van de illusie, twee jonge liefdesstellen die elkaar net niet, net wel, net niet, net wel krijgen. Tevens oefenen zij De Allerjammerlijkste Komedie en Allerwreedste Dood van Pyramus en Thipsie.

De Midzomernachtsdroom ontwikkelt zich al snel tot een uit de hand gelopen feest: niemand weet meer naast wie hij wakker wordt, van wie hij houdt en wat die man of vrouw naast hem te betekenen heeft. De droom verandert in een nachtmerrie en weer terug in een droom als alles tenslotte weer goed komt. In de Midzomernachtsdroom heerst een duiveltje dat knoeit met liefdesdrank, zodat een mens een ezel wordt - en ezels zijn we allemaal als we wakker worden naast de verkeerde. Poëtisch, grappig, wijs, erotisch en wreed als de liefde zelf is dit stuk. Tegen de natuur kun je niet op.

Huisregisseur Marcus Azzini gaat deze vonkende droom opvoeren met het complete derde jaar van de ArtEZ Toneelschool in Arnhem, aangevuld met twee gasten van de acteursopleidingen in Amsterdam en Utrecht. De voorstelling is de eerste in een serie samenwerkingsprojecten tussen Toneelgroep Oostpool en de ArtEZ Toneelschool. Joeri Vos, de bewerker van het stuk, studeerde twee jaar geleden af aan deze opleiding.

Affiche

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=G2008-1571-3&b=400

Ontwerp: Esther Noyons

Foto: Annaleen Louwes

Collectie TIN

Externe Links

Bronnen