Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Michel Waisvisz (1949 - 2008) was een Nederlands componist, podiumkunstenaar en uitvinder van experimentele elektronische muziekinstrumenten. Hij was sinds 1981 artistiek directeur van STEIM in Amsterdam.

Michel Waisvisz heeft internationale bekendheid gekregen door zijn ontwikkeling van het, met de handen aanstuurbare, elektronische muziekinstrument de kraakdoos en later The Hands.

Sinds het begin van de jaren zeventig trad hij op met musici en podiumkunstenaars als Gunter Hampel, Maarten Altena, Derek Bailey, Lodewijk de Boer, Willem Breuker, Moniek Toebosch, Richard Teitelbaum, Steve Lacy, Shusaku, Peter Brötzmann, Frans Zwartjes, Patrizia van Roessel, Najib Cheradi, Laurie Anderson, DJ Spooky, Hans Reichel, Shelley Hirsch, Misha Mengelberg, John Edwards en Paul Hubweber.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden, alsmede naar zijn overige bijdragen aan voorstellingen, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
De geschiedenis van Violen-Paultje - Amsterdams Electrisch Circus - 1977-06-06
Het anarchistenbal - Michel Waisvisz - 1980-04-02
De waiscrack - Holland Festival - 1981-06-19
Pandora - een spook van een opera - Michel Waisvisz - 1982-01-26
Techniek - Holland Festival - 1983-06-15

Externe Links

Bronnen