Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Leve de man van de SVP! van André Manuel

André Manuel (productie)

Seizoen: 2010/2011

Trefwoorden: Cabaret

Productie: Harry Kies Theaterprodukties

Decorontwerp: Wouter Manuel, André Manuel

Lichtontwerp: Wouter Manuel

Muziek: André Manuel

Uitvoerende: André Manuel

Persbericht Leve de man van de SVP!

Er zijn er veel die zeggen, dat ze zeggen wat ze denken. Er zijn er weinig die dat ook echt doen. André Manuel is een van die weinigen. Hij maakt actueel en politiek theater, hij durft tegen zere benen aan te schrijven, linkse directes te oreren en vol de onderbuik binnen te zingen. Hij analyseert en hij banaliseert. Hij fileert en hij filosofeert. En laat zijn publiek dankbaar naar adem happen.

In zijn 12e voorstelling Leve de Man van de SVP! gaat André Manuel opnieuw de grenzen van het theater verkennen. Ditmaal als Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van dit Land, die vanuit zijn thuishaven Volendam het schitterende Nederland aan zijn voeten krijgt. Het is een soort van revue maar dan zonder ballet. Het is een soort van ballet maar dan zonder tutu. De SVP staat voor Soort Van Pim en in Jan Kwakman zien een heleboel Nederlanders hun gedroomde sterke man terug. Jan Kwakman zal het politieke landschap een hele grote beurt gaan geven. Omdat iemand het moet doen.

En dat allemaal onder het motto: Leve de Man van de SVP! Een hele zieke geest in een gezond lichaam. Komt allen in sportkleding.

Zie ook André Manuel

Bronnen