Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamJan Zoet
Geboren1958
BeroepDirecteur


Biografie

Jan Zoet (1958), directeur van de Academie voor Theater en Dans, was directeur van de Rotterdamse Schouwburg. Hij is oprichter van het interdisciplinaire Productiehuis Rotterdam en het theaterfestival de Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg, waarmee de schouwburg in 2005 de Prijs van de Theaterkritiek won. Vanaf februari 2020 is hij directeur van het [Zuiderstrandtheater] in Den Haag en tevens van [Amare] het nieuwe huis voor de podiumkunsten dat in 2021 aan het Spui in Den Haag wordt geopend.

Zoet had in de jaren tachtig en negentig onder andere functies als producent, dramaturg en zakelijk en artistiek leider binnen diverse gezelschappen en festivals, waaronder Theatergroep Hollandia en Mickery. Zoet was actief in talrijke besturen, commissies en jury’s in de culturele sector, onder andere voor de VPRO, Toneelgroep Amsterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor de Podiumkunsten.

Tijdens en na zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Leiden (1984) werkte Zoet als theaterrecensent.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor het licht

Idem voor de productie

Bronnen