Hoe zit het met de rechten van afbeeldingen op de Theaterencyclopedie?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Afbeeldingen op de Theaterencyclopedie

Veel afbeeldingen op de Theaterencyclopedie zijn afkomstig uit collectie van Collectie TIN. Theater Instituut Nederland (TIN) was tussen 1925 en 2013 het sectorinstituut en theatergeheugen van Nederland met een collectie van meer dan een miljoen objecten, vanaf de 17e eeuw. Deze Collectie TIN wordt vanaf 2013 beheerd door Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.Het TIN bezit een brede, omvangrijke collectie fotografisch materiaal.

Voor de afbeeldingen uit TIN Collectie, zoals foto's, affiches, tekeningen en maquettes, heeft de rechthebbende aan TIN een beperkte licentie gegeven voor het gebruik op deze website. Elke andere vorm van gebruik, verveelvoudiging of verspreiding is uitdrukkelijk verboden en als misdrijf strafbaar.

Zelf afbeeldingen plaatsen

Indien u zelf een afbeelding op de Theaterencyclopedie wilt plaatsen, moet u zeker weten of dit plaatje auteursrechtenvrij is, of dat deze onder Creative Commons valt, of dat toestemming is gegeven voor plaatsing op de Theaterencyclopedie. Vermeld ten allen tijde de fotograaf (voor zover te achterhalen). Zie verder Hoe voeg ik een plaatje toe?Terug naar Meest gestelde vragen