Help:Het aanmaken van een account

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar het help-overzicht.

Hoe maak ik een nieuw account aan?

Om te kunnen meeschrijven aan de Theaterencyclopedie, is het noodzakelijk om een (gratis) account aan te maken. Hoe gaat dit in zijn werk?



  1. Klik op de bovenstaande groene button "Account registreren".
  2. U vult uw zelfgekozen gebruikersnaam, uw e-mailadres en uw echte naam in. Het e-mailadres is noodzakelijk voor de bevestigingslink die u zal ontvangen, en wordt niet gepubliceerd.
  3. Nadat u de gebruikersvoorwaarden heeft geaccepteerd, klikt u op "Account aanvragen".
  4. In uw mail krijgt u een link waarop u moet klikken om uw aanvraag te bevestigen. Let op: het kan zijn dat deze mail in uw 'Postvak Ongewenst' terechtkomt.
  5. Uw aanvraag zal vervolgens zo snel mogelijk door de redactie worden bekeken en goedgekeurd. Wij proberen dit binnen 24 uur te doen.
  6. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u hiervan een mail met daarin een tijdelijk wachtwoord. Met dit wachtwoord kunt u vervolgens inloggen. Na het wijzigen van het tijdelijke wachtwoord in een door uzelf gekozen wachtwoord, kunt u aan de slag met het aanmaken en/of bewerken van pagina's. Lees hier hoe u dat moet doen.


NB: Het kan voorkomen dat je, als je voor het eerst aan de slag gaat, een melding krijgt dat je je mailadres nog moet bevestigen, ook al heb je dit eerder al gedaan. Dit heeft te maken met een op dit moment niet op te lossen fout aan de achterkant van de website. Als je op de link in de melding klikt, kom je terecht bij je persoonlijke voorkeuren. Als je daar vervolgens nogmaals je mailadres bevestigt, is het probleem opgelost.

Waarom moet ik een account aanmaken?

De informatie op de Theaterencyclopedie is door iedereen met een account vrij te bewerken. Om te waarborgen dat de informatie op de encyclopedie kloppend en relevant blijft, wordt per pagina de bewerkingsgeschiedenis bijgehouden. Op deze manier is het voor de redactie mogelijk om de bijdragen te monitoren en - waar nodig - gebruikers hulp te bieden of aan te spreken op ongewenst gedrag.