Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

MATZER Everybody Happy.jpg

TitelEverybody Happy!?
ProducentMATZER Theaterproducties
DisciplineToneel
OnderwerpNederland
Premièredatum15 december 2012
Seizoen2012/2013, 2016/2017
LocatieVerkadefabriek, 's-Hertogenbosch


Over de voorstelling]

Tussen Happinez en Virginia Woolf

Goeroe is hij. Zijn lezing in Dronten heeft haar diep geraakt. Want hij weet alles. Tot vijf cijfers achter de komma der kennis. Dat bewondert ze. Hij is nog sympathiek ook. Er kriebelt een vraag in Laura’s liezen. Wat is de kortste weg naar zielsgeluk? Zitten op een kussentje? Of kussen op een zitje? Twee mensen. Twee intrigerende voorgeschiedenissen. Twee ikken. Eén is een moeilijk getal.

Everybody Happy!? is een peertje van 100 watt dat kort oplicht in een donkere kamer. Amper een flits. Maar de vragen die je op de muren gekalkt ziet, vergeet je nooit meer. Want je herkent je eigen handschrift. Er staat: is het universum een postorderbedrijf? En wanneer wordt het geluk dan bezorgd?

Het leven heeft geen doel

Het is niet het doel van het beukenootje om een beuk te worden. Maar het is wel de richting waarin dat beukenootje evolueert. Zo ook is de ontwikkeling van het innerlijk de richting die de mens uit moet nadat in zijn basisbehoeften is voorzien. Wanneer welvaart een feit is zoals nu.

Een zwartgerande voorstelling over een diepgewortelde liefde waarin, zoals in het leven zelf, ook te lachen valt.

Everybody Happy!? was in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien in seizoen 2012-2013. Peter De Graef schreef de tekst en nam de mannelijke hoofdrol op zich en had Lottie Hellingman tegenover zich.

Informatie

Everybody Happy!? van Peter de Graef

MATZER Theaterproducties

Seizoen: 2012/2013

Trefwoorden: Nederland

Regie: Madeleine Matzer

Kostuums: Ilse Vermeulen

Decorontwerp: Sacha Zwiers

Lichtontwerp: Matthijs van Meeuwen

Uitvoerenden: Peter de Graef, Lottie Hellingman


Bronnen