Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De rode schoentjes - MATZER Theaterproducties - 2012-08-09

MATZER De Rode Schoentjes2.jpg


Fotografie: Karin Jonkers.

TitelDe rode schoentjes
Ondertitel(De zeven zonden)
ProducentMATZER Theaterproducties
DisciplineToneel
OnderwerpNederland, Solotoneel
Premièredatum9 augustus 2012
Seizoen2011/2012, 2012/2013, 2015/2016
LocatieOp locatie

Informatie

De rode schoentjes van Peter de Graef

MATZER Theaterproducties

Seizoen: 2011/2012, 2012/2013

Trefwoorden: Nederland, Solotoneel

Regie: Madeleine Matzer

Kostuums: Ilse Vermeulen

Muziek: Helge Slikker

Uitvoerende: Hanna Jansen

Over de voorstelling

De Rode Schoentjes vertelt het verhaal van een meisje dat niets anders heeft dan het geluk en het plezier dat ze vindt in haar eigengemaakte rode schoentjes. Wanneer er op een dag een limousine haar leven komt binnenrijden verruilt ze dat geluk voor een beter leven, een rijker leven en doet ze afstand van haar rode schoentjes. Om daarna te ondervinden dat ze onmogelijk nog terug kan.

Ik haal mijn rode schoentjes uit mijn rugzak en begin te dansen. Voor het eerst in mijn leven op echte muziek, op echte schoenen dans ik. Ik voel de muziek in mijn lichaam, mijn buik, mijn borst, uitschieten naar mijn armen en benen, maar het is niet hetzelfde. Ik zweef, ik vlieg, maar ik word niet diepgelukkig en belachelijk blij…en toch dans ik, tot al het overige is verdwenen: ik ben muziek geworden.

Gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen houdt deze eigentijdse vertelling de balans tussen een ongelofelijk verhaal - zoals die in sprookjes gebeuren – en de herkenbaarheid van hoe ons leven vol zit met het voortdurend maar maken van plannen.

De rode schoentjes maakt deel uit van MATZER over de vloer. De voorstelling is geschikt voor velerlei locaties en past zowel in een ruime gangkast als in een theaterzaal.

Bronnen