Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


De eenzaamheid van de priemgetallen - Bos Theaterproducties - 2011-04-07


Over de voorstelling

De eenzaamheid van de priemgetallen is de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano. De voorstelling is een coproductie van Bos Theaterproducties en MATZER Theaterproducties.

Alle anderen zien als eersten wat Mattia en Alice pas jaren later zullen begrijpen. Ze glimlachen niet en kijken ieder een andere kant op. Maar het is alsof hun lichamen, door de armen en vingers die elkaar raken, voortdurend in elkaar overvloeien. Er is een gedeelte ruimte tussen hen waarvan de grenzen niet duidelijk zijn afgebakend, waarin niks schijnt te ontbreken en de lucht roerloos lijk, onverstoorbaar.

De eenzaamheid van de priemgetallen vertelt in tedere taal het verhaal van Alice en Mattia. Zoals tweelingpriemgetallen horen ze bij elkaar, maar littekens uit het verleden staan echt contact in de weg. Een voorstelling over haartjes die recht overeind gaan staan als je elkaar aanraakt...bijna.

Na een succesvolle eerste tournee in het seizoen 2010-2011 beleefde De eenzaamheid van de priemgetallen in seizoen 2011-2012 een reprisetournee. De eenzaamheid van de priemgetallen werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2012.

De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano bewerkt door Madeleine Matzer

Bos Theaterproducties

Seizoen: 2010/2011

Regie: Madeleine Matzer

Dramaturgie: Cecile Brommer, Steven Peters

Kostuums: Ilse Vermeulen

Decorontwerp: Sanne Danz

Lichtontwerp: Matthijs van Meeuwen

Muziek: Helge Slikker

Uitvoerenden: Marijn Klaver, Laurence Roothooft, Wolter Muller, Lottie Hellingman


Bronnen