Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Geenaffiche.png

TitelBonzaai
ProducentAndré Manuel
DisciplineAmusementsvorm
OnderwerpCabaret
Premièredatum8 november 2012
Seizoen2012/2013
LocatieRabotheater, Hengelo

Informatie

Bonzaai van André Manuel

André Manuel

Seizoen: 2012/2013

Trefwoorden: Cabaret

Uitvoerende: André Manuel

Persbericht BONZAAI !!!

BONZAAI !!! is de 13e voorstelling van André Manuel. 's Neerlands meest ongepolijste en dwarse cabaretier. Jarenlang heeft hij de muzikant in zichzelf verwaarloosd in zijn cabaretvoorstellingen, maar niet langer. Met gitaar op de schoot duikt André in het menselijk brein. Ongemoeid, ongeremd en ongenuanceerd speelt hij met associaties. Hij plant ideeën, bezorgt zijn publiek hersenkronkels en bekritiseert op nuchtere wijze. Wie vrijblijvend amusement verwacht, zal worden teleurgesteld. Voor wie echter tot André's geest wil doordringen is BONZAAI !!! absoluut topamusement.

"Op 22 juli 2011 schoot Anders Breivik 69 Sociaal Democratische jongeren door het hoofd uit protest tegen de islamisering van zijn land." Dit even verschrikkelijke als verbijsterende nieuwsfeit bracht André Manuel op het idee om een programma te maken over het functioneren van het menselijk brein. Zware kost? Zeker niet. BONZAAI !!! laat zich omschrijven als absurdistisch muziektheater, waarin de waanzin van de wereld kan worden weggelachen.

Een tijdsbeeld van de hedendaagse staat der Nederlanden. Niet denken maar doen. In the loop. ‘Ooh, zei hij dat nou echt?' Dat is BONZAAI !!!

Zie ook André Manuel

Bronnen