Theater Amsterdam

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Theater Amsterdam, Danzigerkade.jpg
NaamTheater Amsterdam, Amsterdam
PlaatsAmsterdam
TypeTheatergebouw
 Website
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek

Informatie

Theater Amsterdam is in 2014 geopend aan de Danzigerkade in de westelijke Houthavens in Amsterdam. Het theater heeft één zaal: een hal van 4.200 vierkante meter, met 700 zitplaatsen, die bij grote vraag kunnen worden uitgebreid naar 1.100.

Gebouw en theaterproductie zijn volledig privaat gefinancierd, door productiebedrijf Imagine Nation van Robin de Levita (producent van Broadwayshows en de musical Soldaat van Oranje) en Kees Abrahams.

Het theater is geopend met ANNE, een nieuwe, langlopende theaterproductie naar het dagboek van Anne Frank, geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op verzoek van het Anne Frank Fonds in Basel.

Theu Boermans, artistiek directeur van Het Nationale Toneel, heeft het concept van de nieuwe theaterproductie ANNE ontwikkeld. De hoofdrol wordt gespeeld door Rosa da Silva.

Premieres

Op 8 mei ging het theater open met de première van de voorstelling Anne.

ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar wat ook daarvoor en daarna gebeurde. In een levensgroot decor komen Annes woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie.

De voorstelling Anne heeft de Nationale Innovatieprijs gewonnen. Tijdens de première van het World Fashion Festival op 21 mei 2014 heeft juryvoorzitter Phia Baruch de prijs overhandigd aan producenten Robin de Levita en Kees Abrahams.


Zie Premieres Theater Amsterdam

Website

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners