Margreet Heemskerk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Margreet-Heemskerk.jpg
NaamMargreet Heemskerk
Geboren10 juli 1946
Dobbs Ferry/USA
BeroepActeur, Regisseur
IMDb-profiel

Margreet Heemskerk (Dobbs Ferry, 10 juli 1946) is een Nederlands actrice.

Biografie

Margreet Heemskerk kwam op driejarige leeftijd naar Nederland, doorliep de HBS in Eindhoven en ging in 1963 naar de toneelacademie in Maastricht. Kort na haar eindexamen in 1966 debuteerde zij in een televisiespel, "Eindelijk vakantie". Zij werd geëngageerd bij Toneelgroep Centrum, waar zij tot 1981 speelde, o.a. in Kees de Jongen van Gerben Hellinga als Rosa Overbeek. Na Centrum werkt zij als freelance-actrice en regie-assistente; ook regisseerde zij diverse amateurvoorstellingen. Aansluitend speelde zij enkele seizoenen bij Sleeswijk Producties, Theater van de Lach en Theatergroep De Kern.

Zij werkte mee aan commercials en vele radio- en tv-producties.

Joker 103638.jpg

V.l.n.r. Margreet Heemskerk, Piet Römer, Ina van der Molen in Joker, Toneelgroep Centrum 1968. Foto: Lemaire en Wennink/MAI.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premières van voorstellingen waar Margreet Heemskerk een rol in speelde, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie: Voorstellingen van Margreet Heemskerk

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners