Al mijn zonen - Toneelgroep Amsterdam - 2010-12-09

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

Al mijn zonen van Arthur Miller vertaald door Marcel Otten

Stichting Toneelschuur Producties, Toneelgroep Amsterdam

Seizoen: 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013

Regie: Thibaud Delpeut

Dramaturgie: Joris van der Meer

Productie: Annetje van Dijk, Loesje Riethof, Petra Swagers

Kostuums: Wojciech Dziedzic

Decorontwerp: Roel van Berckelaer

Lichtontwerp: Casper Leemhuis

Muziek: Thibaud Delpeut

Uitvoerenden: Fred Goessens als Joe Keller, Marieke Heebink als Kate Keller, Roeland Fernhout als Chris Keller, Eline ten Camp als Ann Deever, Leon Voorberg als George Deever, Janni Goslinga als Sue Bayliss, Alwin Pulinckx als Jim Bayliss.

Video (volledige registratie)

Lengte: 1 uur en 47 minuten.

Uitgever: Toneelschuur Producties, Toneelgroep Amsterdam, 2010.

De registratie werd opgenomen in de Toneelschuur, december 2010.

De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mede mogelijk gemaakt door Toneelschuur Producties in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

Toneelschuur producties positief.jpg

Over deze voorstelling

Eline ten Camp en Leon Voorberg als Ann en George Deever in Al mijn zonen, 2010. Foto: Sanne Peper. Collectie TIN. Fred Goessens als Joe Keller in Al mijn zonen, 2010. Foto: Sanne Peper.

"Al mijn zonen" is het hartverscheurende portret van de familie Keller die genadeloos ontwaakt uit de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling werd door de Volkskrant recensenten unaniem uitgeroepen tot hét hoogtepunt van 2010/2011. De voorstelling was een coproductie van Toneelschuur Producties en TA2.

Citaat van Vicent Kouters in De Volkskrant: "Al mijn zonen is de afronding van Delpeuts oorlogstrilogie, waartoe ook die twee voorstellingen behoren. Het is nietminder dan een overdonderend slotakkoord." (De Volkskrant, 13 december 2010)

In het kader van het platform van Toneelgroep Amsterdam voor de ontwikkeling van (regie)talent, brachten TA-2 en Toneelschuur Producties sinds 2007 vijf gezamenlijke producties uit: Britannicus (Jean Racine) in regie van Thibaud Delpeut, De Vroedt’s A Streetcar Named Desire (Tennessee Williams), Antigone-Kreon-Oidipous, een bewerking van Sofokles’ Thebaanse tragedies in regie van Delpeut, Glengarry Glen Ross van David Mamet in een regie van Eric de Vroedt en Al mijn zonen (Arthur Miller) in regie van Thibaud Delpeut.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners